UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Sivasspor, 6. hafta maçında Maccabi Tel Aviv ile karşılaştı. Bloomfield Stadı’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 1-0 kaybederek grubu 3. sırada tamamladı ve elendi.
Avrupa kupalarında hiçbir Türk takımı kalmadı! Başakşehir, Şampiyonlar Ligi’ne; Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi’ne gruplarda veda etti. Gelecek sezonun Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için 2 ön eleme, lig ikincisi ise 3 ön eleme oynayacak.
Sivasspor, biri kaleci toplam 3 yedek oyuncusunun olduğu maçta Maccabi Tel Aviv’i mağlup etseydi grubu 2. sırada tamamlayıp bir üst tura çıkacaktı.
Ancak İsrail ekibi 66. dakikada Saborit’in golüyle 1-0 öne geçip skoru korumayı başardı.
Grubu Villarreal lider tamamlarken, Maccabi 11 puanla 2. sırada yer aldı. Sivasspor ise grupta Karabağ’ı iki maçta da yenip toplam 6 puan kazandı.
Stat: Bloomfield
Hakemler: Andris Treimanis, Haralds Gudermanis, Martins Svipsts
Maccabi Tel Aviv: Tenenbaum, Maor Kandil, Hernandez, Tibi, Saborit (Sheran Yeini dk. 85), Peretz, Golasa (Tal Ben Haim dk. 74), Dan Glazer, Biton (Ofir Davidzada dk. 63), Cohen (Avi Rikan dk. 74), Pesic (Nick Blackman dk. 85)
Yedekler: Peretz Daniel, Etey Shechter, Amit Glazer, Eylon Almog, Shahar Piven, Eduardo Guerrero, Eden Karzev
Teknik Direktör: Giorgos Donis
DG Sivasspor: Samassa, Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Apindangoye, Camara, Claudemir (Kone dk. 63), Fajr, Hakan Arslan, Gradel, Kayode, Yatabare
Yedekler: Ali Şaşal Vural, Ninga
Teknik Sorumlu: Bülent Albayrak
Gol: Saborit (dk. 66) (Maccabi Tel Aviv)
Sarı kart: Tibi, Avi Rikan, Tenenbaum (Maccabi Tel Aviv), Fajr, Apindangoye, Kone, Gradel, Yatabare (DG Sivasspor)