
Kariyerinde bir dönem Beşiktaş forması da giyen Arjantinli 10 numara Matias Delgado, 34 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı. 2006-2011 yılları arasında siyah-beyazlı formayı terleten ve bir dönem kaptanlık da yapan Delgado, yıldızının parladığı Basel’de kariyerine son verdi.
Beşiktaş formasıyla 2006’da Süper Kupa’da zafere ulaşan, 2006-2007 ve 2008-2009 yıllarında Türkiye Kupası’nı kazanan, ve yine 2008-2009 sezonunda Süper Lig’de şampiyonluk sevinci yaşayan Arjantinli futbolcu iki sezon Birleşik Arap Emirlikleri’nde futbol oynadıktan sonra Basel’e dönmüş ve 2013-2017 arasında dört sezon üst üste şampiyonluk yaşamıştı.
Eski Beşiktaşlı Matias Delgado’nun emekliliğini açıkladığı basın toplantısını Basel taraftarı basar ve tezahürata başlar… pic.twitter.com/fV70UqoefE
— Mustafa Taha (@mustafataha) 30 Temmuz 2017
Taraftarların da oynadığı dönemde çok sevdiği isimlerden biri olan Delgado, Beşiktaş formasıyla 115 maçta forma giymiş ve 27 gol kaydetmişti. Öte yandan Basel taraftarı efsane futbolcunun emeklilik kararını açıkladığı basın toplantısını basarak oyuncuyu tezahüratlarla uğurladı.