Ligde 9 hafta geride kalırken, son olarak Bursaspor'a yenilen Trabzonspor 13 puana sahip… Daha şimdiden kazandığından fazlasını, tam 14 puanı yitiren bordo-mavililerin, özellikle rakiplerinin puan kaybettiği fırsat haftalarında eline gelen şansları tepiyor olması taraftarı kızdırıyor. Yakın geçmişe bakıldığında 3. hafta deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan Fırtına, söz konusu haftada kazansaydı puanı 7 olacaktı ve Galatasaray ile aynı puanları paylaşarak 2. sırada yer alacaktı. Fakat Trabzon o haftayı 10. sırada tamamladı. 6. haftada Mersin ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği o haftada eline geçen fırsatı yine kullanamadı. 8. haftada ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi yine Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı değerlendiremedi ve sarı-kırmızılılar ile puanlarını eşitleyecek fırsatı yakaladığı ortamda, 13 puan ile 8. sırada yer aldı.
GOLSÜZ GOLCÜNÜN İSYANI
Bursa maçındaki Halil-Alanzinho değişikliği sırasında kendisinin oyundan çıkacağını düşünerek saha kenarına kadar gelen Marc Janko, bu sırada bordo-mavili taraftarlar tarafından yuhalanmıştı. Karşılaşma sonrası Halil Altıntop ile konuşan Avusturyalı futbolcunun, “Taraftar bana neden tepki gösterdi? İyi niyetimle elimden geldiğince mücadele ettim. Sadece ben değil; takım olarak kötüydük” dediği öğrenildi. Takım Kaptanı Halil'in de tecrübeli futbolcuyu teselli ettiği belirtildi.
GİRAY KAÇAR 11’E DÖNÜYOR
Trabzonspor'un Bursaspor'a 1-0 kaybettiği maçta sarı kart gören Mustafa Yumlu, önümüzdeki hafta pazartesi günü oynanacak olan Antalyaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü. Bu nedenle sakatlıktan tamamen kurtulan ve artık kadroya giren Giray Kaçar'ın da Antalya karşısında sahaya ilk 11'de çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan bordo-mavililerin bir diğer savunmacısı Bamba da 3 sarı kartla ceza sınırında bulunuyor.
EMRE ‘BURDAYIM’ DEDİ
Şenol Güneş'in Bursaspor maçına kadar hiç görev vermediği Emre Güral, yeşil-beyazlılar karşısında kısa bir süre görev almasına rağmen kalitesini ortaya koydu. 1 şutu direkten dönen Emre, hücum için aranan isim olabileceğini de gösterdi. Yedek kalmayı sorun etmediğini ve kalitesinin farkında olduğunu belirten Emre, “Her maça ilk 11'de oynayacakmış gibi hazırlanıyorum. Forma şansı bana da gelecek ve bir daha bırakmayacağım” dedi.
MUSTAFA ŞİMDİ YANDI
Bursa önünde sarı kart görerecek cezalı duruma düşen Mustafa Yumlu, Antalya mücadelesinde forma giyemeyecek. Giray'ın tamamen iyileştiği düşünülürse, bu hafta formasını kaybedecek Mustafa'nın bir daha ne zaman şans bulacağı bilinmiyor.
NEVZAT AYDIN ÇILDIRDI
Bordo-mavili yönetici Nevzat Aydın, twitter hesabından Bursa maçının hakemi İlker Meral'e öfke kustu. Aydın, “Kötüyüz ama bu göz göre göre verilmeyen gole tepki koymamızı engellemez” ve “Yasin'e kırmızı veremedin ya kendin de biliyorsun yediğin haltı” ifadelerini kullandı.
BİR ZAMANLAR SERKAN VARDI
Şenol Güneş'in “Motivasyonu eksik” diyerek eleştirdiği Serkan Balcı formaya hasret kaldı. Son oynanan Bursa maçının da kadrosunda yer almayan Serkan'ın, sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Serkan'ı, Gençlerbirliği'nin istediği belirtiliyor.
TARAFTARDAN ŞİKE BİLGİLENDİRMESİ
Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe'nin bu sene Avrupa'da karşılaştığı tüm rakiplerin kulüp hesaplarına ve taraftar derneklerine mail atarak, sarı-lacivertlilerin şike sürecinde başrolde olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bordomavi.net isimli sitenin forumunda bir araya gelen Trabzonlular, mail adreslerini ve maillerde yazılması gerekenleri birbirleriyle paylaşıyor.